Uus rekord: 1400 soovijat komplekteerija kohale

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CV Keskuse andmetel on hetkel väga nõutud ka suuremate jaemüügikettide klienditeenindaja kohad.
CV Keskuse andmetel on hetkel väga nõutud ka suuremate jaemüügikettide klienditeenindaja kohad. Foto: Peeter Langovits.

CV Keskuse andmetel oli töövahendusportaali kõige populaarsemaks tööpakkumiseks novembris Saaremaa Lihatööstuse komplekteerija koht, kuhu kandideeris 1400 inimest.


CV Keskuse tegevjuht Paavo Heil märkis, et väga populaarsed on ka suuremate jaemüügifirmade klienditeenindaja ja müüja/kassapidaja konkursid.



«Novembris oli meil konkursse, kus osales üle 500 kandidaadi kokku seitse, neist kuus olid jaekaubandusettevõtete tööpakkumised.»



Heili sõnul langes novembris võrrelduna aasta keskmisega keskmine kandideerimiste arv ühele töökohale koguni 21 protsenti. Selle peamiste põhjustena võib välja tuua tööpakkumiste arvu kasvu, aga ka languse kandideerimiste arvus.



«Kuna tööotsijate ja kandideerijate arv on novembris pisut kasvanud, võib järeldada, et vähenenud on eelkõige huupi kandideerimiste arv - tööotsijad on hakanud aru saama, et nn masskandideerimine kõigile töökohtadele ei anna tulemust,» selgitas Heil.



Tema hinnangul loetakse tööpakkumisi hoolikamalt ja igale poole lihtsalt kandideerimise pärast enam ei kandideerita. See on hea uudis ka tööpakkujatele, sest väheneb töömaht kandidaatide hulgast valiku tegemisel.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles