Pangas saab nüüd pere sissetuleku kindlustada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perekond
Perekond Foto: Caro / Scanpix

Swedbank Elukindlustus tõi uue tootena turule pere sissetuleku kaitse, mis kindlustab perele aastase sissetuleku lähedase kaotuse korral.

Esmakordselt on seda kindlustust võimalik sõlmida ka läbi internetipanga. Lätis ja Leedus on pere sissetuleku kaitseks sõlmitud juba üle 12 000 lepingu.

«See on oluline mõtteviisi muutus, kus kindlustusmakset ja lepingut käsitletakse investeeringuna oma peresse,» ütles Swedbank Elukindlustuse juhatuse esimees Mihkel Mandre.

Spetsialistid hindavad, et pereliikme ootamatu kaotuse korral peaks olema varuks vähemalt keskmiselt ühe aastapalga jagu varuraha, et emotsionaalse kaotuse kõrval ei kannataks lisaks ka pere finantsolukord.

Pere sissetuleku kaitse lepingu kindlustussumma aluseks on Eesti keskmine aastane brutopalk, mida arvutab statistikaamet. Liiklusõnnetusest tingitud lähedase kaotuse korral on kaitse kahekordne.

Kindlustussummat uuendatakse igal aastal 1. aprillil. Kindlustusmakse jääb täna sõltuvalt vanusest vahemikku 100-160 EEK ning on edaspidi seotud aastapalga muutustega, kuid ei kasva vanuse suurenedes. Kindlustuskaitse kehtib lähedase kaotuse korral, töökoha kaotust või töövõimetust see ei kata. Lepingust on võimalik loobuda igal ajal ning lisatasusid sellega ei kaasne.

Mandre sõnul mõõdavad suured elukindlustusfirmad mujal maailmas sellist näitajat nagu «varuraha puudujääk», mis näitab eraisikute varade ja kohustuste tasakaalu.

«Kohustuste all ei mõelda ainult laene ja liisinguid - heas mõttes kohustus on ka meie lähedased ja perekond, keda on vaja kaitsta täpselt niisamuti nagu oma vara. Lisaks sellele, et me oma lähedastega seonduvalt ei soovi võtta mõtlematuid riske või neid muul viisil ohtu seada, on meil võimalik kaitsta ka nende finantsturvalisust,» rääkis Mandre.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles