Jõululugu: minu esimesed jõulud

Kersti Raud
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulud
Jõulud Foto: Lennart Rikk

Alustaksin kõigepealt sellest, et olen nelja lapse ema ja olin abielus 14 aastat. Kuid kaks aastat tagasi, hakkasin alles õiget elu, õnne ja ühtekuuluvust tundma. Minu senised jõulud möödusid kokkamis -ja söömise tähe all , kus perekond sõi kõhtu täis ja oligi kogu jõuluõhtu. Ei olnud lastel vanaemasid ega -isasid jõulude ajal, ühe laua taga ....

Keegi eriti ei tundnud rõõmu jõuludest, kui ilusatest, valgetest pühadest. Kaks aastat tagasi, tegin totaalse elu muutuse, leidsime senise abikaasaga et meie teed pole enam ühtsed ja mõlemil oli aeg oma teed minna. Ja mina ja mu eksabikaasa oleme praegu õnnelikumad kui varem.

Mul on neli last nagu ma varem mainisin, kõige noorem on aastane, siis viie aastane, järgmine neliteist ja siis kõige vanem 18, kes elab omaette. Kuid esimene tõeline jõulutunne, tekkis meie perel kaks aastat tagasi kui mu praegune elukaaslane ja viimase lapse isa näitas ka mu teistele lastele mis on jõulud, kus on ühtekuuluvus ja austus. Mu kolmel lapsel pole vanaemasi ega -isasi juba mõni aasta, kuid viimase lapse vanaema, hoiab ka neid nagu omasi. Kuna jõulud on heategude ja rahu aeg siis esimest korda tundsime me lastega, et meid hoitakse, armastatakse ja austatakse tingimusteta.

Me tunneme rõõmu ja heldimust kui jõuluaeg on käes. Esimesed selle pere jõulud ,kus me nüüdseks oleme kohe kolmandat aastat, olid üllatusterohked... Kuna meid kutsuti ka kuuse juurde vanaema poole ja kuna meil olid rasked ajad ja raha oli nagu ta oli siis me tegime selgeks et me kingitusi teha ei saa, kuid üllatus-üllatus kuuse all ootasid pakid kõikidele ja kuna me oleme suguvõsa pesamunad siis meile öeldi et vaadake kuidas te ära saate elatud! Minu imestus oli suur , kuna varem polnud keegi nii teinud meile...

Laud oli kaetud, kõigil olid naerused suud ja jõulud olid super head... Asi polegi kinkides ega jõululauas, vaid selles et meid nii soojalt vastu võeti ja kõik oli niii suurepärane :) ! Võib-olla kellegi teise jaoks, pole nendes jõuludes midagi erilist, kuid meie perele jääb see alati meelde ... Ja pärast neid jõule on jõulud meie jaoks uue tähendusega, vahet ei ole kui palju on raha või süüa, peaasi et kõik tuleks südamest ja oleks siiras!

Autor: Jaanika Uudam

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles