Apteegikosmeetika osutus «hormoonipommiks»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apteegikosmeetikast leiti hormoone mõjutavaid aineid.
Apteegikosmeetikast leiti hormoone mõjutavaid aineid. Foto: Reuters / Scanpix

Taani tarbijakaitse testis apteekides müügil oleva populaarse nahahooldussarja tooteid ning leidis nende koostisest hormoone mõjutavaid kemikaale parabeene.


Üldjuhul usuvad tarbijad, et apteegikosmeetika on turvaline ja testitud, kuid paraku ei pea see alati paika, selgus Taanis. Selle tõestuseks on ka ühe populaarsema hooldussarja Vichy toodetest leitud kahjulikud ained, kirjutab Politiken.dk.

Tootjafirma reklaamis on kirjas, et Vichy toodete põhikomponendiks on termaalvesi, mille dermatoloogilised omadused on tuntud juba mitusada aastat, samuti rõhutatakse koostööd tuntud teadlaste ja nahaarstidega.

Kõlab küll turvaliselt, kuid kahjuks leidsid Taani tarbijakaitsjad probleemseid aineid mitmetes Vichy firmamärki kandvates kosmeetikatoodetes, seda nii neis, mis naha pealt maha pestakse kui teistes, mis naha sisse imbuvad.

Taani tarbijakaitse esindaja Claus Jørgenseni sõnul on lubamatu, et apteegid müüvad tooteid, milles sisalduvatele ainetele pannakse süüks hormoonide mõjutamist. Tema hinnangul tuleks taolised tooted otsekohe müügilt kõrvaldada.

Taani tarbijakaitsjad valivad igal reedel «nädala hormoonipommi». Sel korral pälviski selle, mitte just eriti auväärse tiitli Vichy habemeajamisjärgne kreem «Vichy Homme Sensi Baume Ca - aftershave balm».

Vichy kaubamärgi omanik, kosmeetikafirma L'Oréal, on hormoone mõjutavate ainete sisaldust oma toodetes kategooriliselt eitanud.




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles