Kohtla-Järvel tõid maksmata küttearved tuppa külma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radiaator.
Radiaator. Foto: Andres Teiss/ Postimees.

Kahes Kohtla-Järve majas külmetavad inimesed korterites oma võlgnevuste pärast, kui õues paugub miinus 15-kraadine pakane.

Aadressidel Uus 1 ja Olevi 20 on inimesed sunnitud külmetama oma korterites, kui õues paugub 15-külmakraadine pakane, kuna elanikel on aastaid maksmata soojaarved ning linn ei suuda nende abistamiseks midagi ette võtta, kirjutas venekeelne Postimees.ee.

Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjovi sõnul on Olevi 20 elanike soojavõlg 70 000 krooni ning Uus 1 elanikel 100 000 krooni. Paradoksaalsel kombel osa majade elanikke maksab küttearveid korralikult, kuid sooja pole ka nende korterites, kuna linnapea sõnul on vastutus majaelanikel solidaarne.

Tema sõnul ei maksa osa elanikke sooja eest juba enam kui aasta. Varem said nad sooja linna garantii alusel, kuna lubasid võlgnevused hiljem tasuda, kuid seda ei juhtunud.

Linna soojaga varustav firma VKG Energia otsustaski käesoleva kütteperioodi alguses enam neid maju soojaga mitte varustada. Linnapea sõnul ei saa linn ka omast taskust võlgnike soojaarveid kinni maksta.

Solovjovi hinnangul lasub põhisüü asjas korteriühistutel, mis pole tekkinud probleemiga tegelenud ega seda ka teadvustanud.

«Mõlemas majas on olemas tegutsevad korteriühistud. Rääkisime neile juba suvel, et probleemiga tuleb tegeleda, võlgnikega läbi rääkida ja seda tulnuks teha suvel,» rääkis Solovjov, lisades, et just seetõttu lasubki suurem osa süüst ühistutel.

Solovjovi sõnul on praegu oluline, et pooled alustaksid läbirääkimisi, koostaksid maksegraafikud ja tegeleks võlgadega. Ta ei osanud öelda, millal probleem saab lahenduse, kuid avaldas lootust, et see võiks juhtuda juba enne jõule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles