Jõulupidulisi igale poole ei jätku

Kristi Ehrlich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidulisi kõikjale ei jätku.
Pidulisi kõikjale ei jätku. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Sel aastal jagunevad pidude korraldamise võimaluse pakkujad kahte leeri: ühed, kes jõulupiduliste puuduse üle üldse ei kurda, ja teised, kes külastajate rohkusega kiidelda just ei saa.


Jänedal asuva Musta Täku Talli toitlustusjuht Berit Paloson rääkis, et sarnaselt eelmisele aastale pole ka tänavu jõulupidulistega kiita, neid on küllaltki vähe.

Palosoni sõnul võis juba mulluse järgi arvata, et ega seegi aasta teab kui palju pidulisi ei too. Mõneks koosviibimiseks on Musta Täku Tall siiski broneeritud ja kaks pidu, kuhu väiksemad ettevõtted said ennast registreerida, korraldas tall ise.

Aartika puhkemaja perenaine Nele Lauk tõdes samuti, et huvi puhkemajas jõulupidude korraldamise vastu on kesine. Kui novembri lõpus ja detsembri alguses mõni pidu ikka peeti, siis mida pühadele lähemale, seda vaiksemaks on jäänud.

Palmse mõisa direktor Maie Urbas koosviibimiste vähesuse üle jälle kurta ei saa. Et mõisa territooriumil on mitu maja - kõrts, härrastemaja ja kohvik, kus võimalik suurem kokkusaamine korraldada -, koguneb ühe­le õhtule lau­sa mitu pidu.

"Meil on pal­­ju parem kui eelmisel aas­tal, mil kõik ehmatasid aasta lõpus ära, et nüüd on kriis. Tä­navu on kõik sellega juba arvestanud," kõneles Urbas.

Piisonifarmi perenaine Erika Pääbus ütles, et neil on peaaegu kogu detsembrikuu broneeringuid täis, mõni päev on kohe mitu seltskonda kohal. Eile oli piisonifarmil kõigest kolm broneerimata pühapäeva.
Jõulupühad ja vana-aastaõhtu hoiavad nad Pääbuse sõnul vabana iseenda jaoks, sest nad saavad valida, kas pühade ajal töötada või mitte.

Pääbus teadis öelda, et ka mullu oli huvi piisonifarmis jõulupidude pidamise vastu suur, seetõttu oli oodata, et seegi aasta toob palju pidulisi. "Tegelikult võiks viis maja kõrvuti olla, siis oleks samuti kõik täis müüdud," oli perenaine kindel.

SA Virumaa Muuseumid Rakvere piirkonna direktor Tiina Põllu märkis, et neil pidutsevaid seltskondi ikka on: üleeilegi oli linnuses kaks, eile kaks ja täna kaks koosviibimist, lisaks lasteprogrammid, mida linnus ise korraldab. Sel aastal pakuvad nad ka näitustemajas jõuluprogrammi.

"Täiskasvanute pidude arv on suurem kui eelmisel aastal, aga seltskonnad on väiksemad ja nad jätavad endast vähem raha maha. Tellivad võimalikult vähe ja võimalikult odavaid asju," nentis Põllu ning lisas, et rahaliselt laekub sel aastal pidudest kas sama palju või veidi vähem.

Lasterühmi liigub aga mullusest vähem. Põhjuseks pidas Põllu seagrippi ning seda, et bussi tellimine on kallis ja kui rühmast viis last peaks haigeks jääma, ei jaksa ülejäänud seltskond bussi enam kinni maksta. "Tellimusi võib olla, kuid väga paljud ütlevad ära," tunnistas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles