Aastalõpu peorõivastel säravad litrid ja pärlid

, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Montoni jõulukollektsioonist leiab seksikaid korsette.
Montoni jõulukollektsioonist leiab seksikaid korsette. Foto: Margus Johanson/Baltman

Särav ja pidulik jõulumood armastab litreid ja läikivaid pindu, millele lisavad seksapiili läbikumavad materjalid, nagu siid ja pits. Klassikalisele mustale annavad särtsu sinine, erkroosa, sügavlilla, purpurpunane ja säravvalge.


Talvisteks pidudeks valmistumisel tasub investeerida ka pidulikesse ülerõivastesse ja soojadesse kudumitesse-varrukatesse, vahendab Baltika moeuudiseid avalike suhete juht Merit Välba.



Nii Mosaici, Ivo Nikkolo kui Montoni peokollektsioonidest õhkub sära ja salapärasust - hooaja lemmik on sügavmust, mis toob esile elegantsed siluetid ja luksuslikud kangad. Kollektsioonidele annavad pidulikkust litrid, pärlid, hõbedased ja kuldsed detailid.



Kui värvidest rääkida, siis jõulumoes lisavad mustale aktsenti erkroosa, sügavlilla ja rikkalik purpurpunane.



Nikkolo eelisab oma peorõivaste kollektsioonis hooaja moelemmikuid - efektset fuksiatooni, tumesinist ja läikiva musta ning säravvalge kombinatsioone.



Kindel valik on väike must kleit


Jõulupidudeks on eksimatu valik väike must kleit, millele lisavad omapära drapeeringud ja oma tahtmist mööda kas suureks lipsuks paisutatud või hoopis kitsaks kortsutatud taftist vööd.



Pliiatsseelikut soovitab Mosaic kanda rikkaliku rüüsilise pluusiga, romantilist volangidega seelikut aga konkreetsema ja minimalistlikuma vormiga topi-pluusiga. Ohtralt kombineerimisvõimalusi pakuvad angooralõngast kootud "pikad varrukad" ja sädelevast lõngast puhvvarrukatega lühike kudum. Neid saab kanda nii pluuside, kudumtoppide kui kleitide peal, tutvustab Mosaici disainerite loomingut Välba.



Lihtsaim ja väljapeetuim soovitus jõulupidudeks - efektne valge rüüsidega kaunistatud pluus ja kitsas must seelik. Neil, kes soovivad aga tõeliselt särada, soovitab Nikkolo valida lihtsalõikelise litterkleidi.



Jõulupidude garderoobi valides soovitab Monton pöörata tähelepanu litritele ja sädelevatele pindadele ning tõsta tähelepanu keskmesse sügistalvised moelemmikud, nagu rõhutatud õlg, puhvid-krooked-voldid, vahendab Välba.



Montoni pidulikud moekad püksid on kas sihvakad ja kitsad või hoopis läikivad retuusid. Seksikust lisab jõuluriietusele korsett, mis on kaunistatud joontemängu ja põnevate geomeetriliste lõigetega.



Hooaja lemmik on kolmeosaline pükskostüüm satiinist sallkraega smokingjaki ja vestiga, mis mõjub ülimalt šikilt säravvalge maskuliinse särkpluusiga kantult, vahendab Välba Mosaici moekunstnike soovitusi.



Aksessuaaridest on moes massiivsed ehted ja prossid. Pidulikud ehted on sätendavad, kaunistatud glamuursete kristallidega.



Meeste mood ühendab pidulikkuse praktilisusega


Meeste peokollektsiooni alustalaks on laitmatu istuvusega ja trendikalt kitsama lõikega must ülikond. Klassikalisele mustale lisab efekti ploomililla ja erksavärviline lips. Pidulik ja efektne särk sobib kandmiseks ka ilma pintsakuta, praktilise kudumi või läikleva vestiga. Meeste peoriietuse täpiks i peal on mansetinööbid.



Meestemoe suurimaks uuenduseks pakuvad Baltmani kollektsiooni loojad kaherealist keha järgiva kitsa lõikega pintsakut, mis mõjub suurepäraselt kitsa ühevärvilise lipsuga. Värvigamma algab mustast ja läbib soojad hallid toonid tumedast heledani. Kvaliteetsed meriinovillast kudumid toovad tumedale kollektsioonile mõnusalt värskendavat kontrasti.



Nii Baltman kui Monton soovitavad sametpintsakut, mis võimaldab näha välja ühtaegu šikk ja smart casual, märgib Välba. Sametpintsaku juurde sobivad kas tumedad teksad või mustad viigipüksid.



Moodsad püksid on kitsad ja sirged ning moodne pintsak veidi teravama õlajoonega ja kui on soov veidigi silma paista, siis ka efektsemast kangast. Põnevast kangast vesti võib kanda nii ülikonna osana kui trikotaažpluusi peal, soovitavad Montoni disainerid.



Mehel, kes soovib äratada tähelepanu oma stiilitundega, soovitab Mosaic valida kitsa joonega kvaliteetsest villasest ülikonna, mille kõrge reväär ja kaks lõhikut õhkuvad pidulikkust.



Pidulik läikiv särk koos toon toonis lipsuga sobib kandmiseks ka pintsakuta. Rangele stiilile pakuvad vaheldust Mosaici õhulised ja ihusõbralikud kudumid, mis mõjuvad hästi koos triiksärgiga kantult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles