Supervanaema ostab jõuludeks 200 kingitust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulukingid kuuse all.
Jõulukingid kuuse all. Foto: Peter Byrne/PA Wire/Press Association Images
90-aastane inglanna Edith Abbey on ilmselt üks maailma lahkemaid vanaemasid.

Eakas proua ostab juba aastaid kõigile oma pereliikmetele hoolikalt valitud kingitused, vahendab Ananova.

Asja muudab ebatavaliseks see, et Abbey peres on üle 200 liikme – 14 last, 85 lapselast, 40 lapselapselast ja 20 lapselapselapselast ning lisaks veel täiskasvanud pereliikmete kallimad ja elukaaslased.

Ratastoolis liikuv proua, kes elab Yorkshire’is Maltonis, alustab jõuluostude tegemist juba kaks kuud enne pühi. Seejuures on talle abiks 63-aastane tütar Kathy Cooper. Ehkki kingitused ei ole kallid, kulub neile igal aastal ligi 800 naela ehk ligi 14 000 krooni.

«Ta on ilmselt riigi lahkeim vanaema,» ütles Abbey tütar. «Ta on üsna vaoshoitud inimene, aga on näha, et kingitusi avavate laste näoilmed, kui nad oma kingitusi avavad, pakuvad talle suurt rõõmu.»

«Me aitame tal kingitusi osta. Me ei tee seda korraga, vaid käime aeg-ajalt paari tunni kaupa väljas,» kirjeldas Cooper jõuluostude tegemist.

«Me alustame juba oktoobris ja käime Yorkis kaupluste sooduspäevadel. Aga talle meeldib asju õigesti teha, seega ei saa seda tööd kiirelt teha,» lisas naine.

Proua Abbey on ilmale toonud viis poega ja kümme tütart, kellest vanim on praeguseks surnud. Kokku on naisel 159 otsest järeltulijat ning tema elus olevate laste vanus jääb vahemikku 49-72 aastat.

«Ma püüan end kõigi nende inimestega kursis hoida, aga see on parajalt raske ülesanne. Ma ei kuluta tervet varandust, kuna mõte on see, mis loeb,» ütles vanadaam.

«Kuigi siis, kui nad kõik lapsed olid, oli mul raske, olen kõigi laste ja ka teiste eest tänulik. Naudin seda, et mul on nii suur pere,» lõpetas supervanaema.

Edith Abbey pilti saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles