Interneti ostukeskkonnad meelitavad üha enam kelme

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Üha populaarsemaks muutuvad interneti ostukeskkonnad meelitavad aina enam ka kelme.

Lõuna politseiprefektuurile on just pühade eel laekunud tavapärasest rohkem kaebusi, kus ostja on netist soetatud kaubast ilma jäänud või ei laeku müüjale lubatud raha, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamera».

Lõuna politseiprefektuurile viimasel ajal laekunud teadete hulgas on näiteks sellised, kus netist ostetud sülearvuti ja fotoaparaat ei jõudnudki ostjani, kuigi mõlemal juhul oli müüjale üle kantud ligi 10 000 krooni, ühel puhul aga viis müüja kauba ostjaga kokkulepitult Tartus ühe kaubanduskeskuse pakiautomaati, kuid raha talle selle eest ei laekunudki.

Politsei andmetel on viimasel ajal kelmide küüsi langenud inimesed kaupa ostnud-müünud just netikeskkondades osta.ee ja okidoki.ee.

Ent politsei soovitab üldse internetist ostes püüda jõuda veendumusele, et tehingu teine pool on ikka see, kellena ta end esitleb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles