Britid kulutasid enne jõule kingitustele minutis miljoni

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edinburghi ostlejad eile järjekorras seismas.
Edinburghi ostlejad eile järjekorras seismas. Foto: SCANPIX

Enne jõule kulutasid britid ostlemisel keskmiselt 951 000 naela minutis, selgub Sainsbury's Credit Cardsi küsitlusest.


Briti ühe populaarseima kaubandusketi läbiviidud küsitlusest selgus, et 19 protsenti riigi täiskasvanud elanikest jättis kingiostu jõululaupäevale ning plaanisid sellele kulutada 1,37 miljardit naela, vahendab BBC.

Tõeline ostupalavik haaras britte aga hoopis eile nn Boxing Day'l, mil poed alustasid jõulujärgsete allahindlustega. Briti ajaleht  Guardian maalis värvika pildi sellest, kuidas tuhanded ostuhullud kogunesid suuremate linnade kaubandustänavatele juba öösel, et kaupluste avamisel soodsa hinnaga sisseoste teha. 

Manchesteris sai neli inimest viga, kui laepaneel neile Selfridgesis veidi pärast kaupluse uste avamist kell 8 hommikul selga kukkus. 

Sama firma poe ees Londonis lookles enne avamist sadadest inimestest koosnev järjekord. Uste avanedes tormasid inimesed rüseledes ning endale küünarnukkidega teed tehes kauplusse.

Pilt ei erinenud oluliselt Eesti kauplustes viimastel kuudel toimunust. Vaid ihatu oli erinev. Kui meil rabati soodsaid jalavarje ning 5-kroonist suhkrut, siis Britid jooksid tormi tuntud kaubamärkide, nende seas Gucci ja Prada toodangule.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles