Tänavu saadeti postiga mullusest enam jõulukaarte

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste tehtud jõulukaardid.
Laste tehtud jõulukaardid. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Pühadetervitusi saadeti võrreldes eelmise aasta jõuluperioodiga rohkem, kusjuures palju oli erikujulisi kaarte ja isetehtud ning kaunistatud ümbrikke.

Eesti Posti teatel ulatus saadetud kirjade hulk jõulueelsetel päevadel 300 000-ni.

Võrreldes eelmiste aastatega oli märgata trendi, kus kaartide valikul pöörati olulist tähelepanu kujundusele. Üllatavalt palju oli erikujulisi kaarte ja ise tehtud ning kaunistatud ümbrikke - näiteks oli neile kleebitud pärleid, päkapikke ja ka erinevaid paelu. Samuti oli väga populaarne «Minu Mark» ehk isekujundatud postmark.

Hea meel on tõdeda, et eestlastele on endiselt südamelähedane saata oma käega kirjutatud kirju ja tervitusi - käsitsi kirjutatud aadresside osakaal võrreldes trükitud aadressidega oli silmnähtavalt domineeriv.

Endiselt valmistavad Eesti Postile muret puudulike aadressidega saadetised, millest nii mõnigi ei ole veel saajani jõudnud. Kõige tihedamini esinev viga on puuduv või valesti kirjutatud sihtnumber.

Paljud jätsid oma tervituste läkitamise viimastele päevadele ja ka välismaale minevad saadetised postitati vahetult enne pühi. Viimased jõuavad saajateni kahjuks alles aasta lõpuks.

2008. aasta detsembris saadeti 6,1 miljonit kirja, käesoleva aasta jõulukuu täpsed numbrid selguvad jaanuaris 2010.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles