Jaekett lõpetas USAs võimaluse igavesti riideid tagastada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõivapood. Illustratiivne foto.
Rõivapood. Illustratiivne foto. Foto: Reuters / Scanpix

USA spordirõivaste jaekett REI Inc. otsustas piirata rõivaste tagastamisaega pärast ostu sooritamist ühele aastale – varem võis seda teha n-ö igavesti.

Rõivakett teenis seesuguse tagastamispoliitikaga teenitult hüüdnime Kõige Tagastamise Pood (Return Everything Inc – ingl. k), kirjutab The Wall Street Journal.

Pärast otsust tagastamispoliitikat muuta võib Seattle´is asuvast esinduspoest leida kastides ja ämbrites sadu jaeketist varem ostetud tooteid, mis ühtekokku on kuhjatud. Põhjused, miks kliendid tooted nüüd kauplusesse tagastasid, on kohati pisut täbarad.

Näiteks üks naisklient tagastas poele matkamiseks mõeldud sandaalid. Avalduse järgi oli tema probleemiks see, et «need ei olnud piisavalt seksikad». Meeste vihmajopelt leidis põhjendusena kirja «järsku polnud enam veekindel» ning naiste kingadelt, mille kuju oli aastatepikkuse kandmise tagajärjel täielikult moondunud, et «ei istu hästi».

REI Inc. asutati 1938. aastal, praeguseks on jaeketil 130 kauplust 32 osariigis. Seni on REI olnud toodete tagastamise osas äärmiselt vastutulelik ja leebe, andes raha tagasi isegi kaupade eest, mida on palju kantud. Mõned aastad tagasi tagastas Washingtoni osariigis üks klient REI-le suusariided, mida kasutas 1970. aastal mäe Mount Rainieri vallutamiseks.

Käesoleva aasta juunikuus teatas kett, et tagastab tooteid kuni nende ostukuupäevast on möödas üks aasta – kliendid saavad selle aja jooksul tooteid tagastada ikka kõikvõimalikel põhjustel. Uue poliitika eesmärk on vähendada neid, kes võimalust raha teenimiseks kurjasti ära kasutavad. USAs pakuvad liberaalset tagastamisvõimalust ka mitmed teised matkarõivaste kauplused: Orvis, L.L. Bean ja Patagonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles