Riigimetsa jõulupuudele joostakse tormi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK Valgamaa metskonna korraldatud kuuseretk pakkus elamusi ja kindlustas kodud jõulupuudega.
RMK Valgamaa metskonna korraldatud kuuseretk pakkus elamusi ja kindlustas kodud jõulupuudega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui möödunud talvel käis riigimetsast koju jõulupuud toomas 3000 inimest, siis tänavu on see number juba kahekordistunud - ja kasvab veelgi, sest venekeelse juhendamisega gruppide kuuseretked alles algasid.

Riigimetsa Majandamise Keskus (RMK) korraldas teist talve järjest juhendatud kuuseretki riigimetsa, kust huvilised said ise koju viidava jõulupuu välja valida. Internetipanga või mobiilimakse eest said tasuda ka päris omapäi kuuse järel käijad.

Metsaretkedel oli 23. detsembri õhtuks käinud 2100 inimest, kes viisid koju kaasa umbes 1300 kuuske. Omal käel toodi riigimetsast koju veel umbes 4700 puud, hindas RMK loodushoiu osakonna juhataja Marge Rammo.

Tänase seisuga on internetipanga kaudu makstud 3800 kuuse eest ja 21. detsembri seisuga oli mobiilimakse abil tasutud 1500 kuuse eest. «Aga 22., 23. ja 24. detsember olid veel tõsised mobiilimaksetega kuuskede võtmise päevad, nii et võib küll kokku hinnata, et riigimetsast toodi jõuluks koju umbes 6000 kuuske,» ütles Rammo.

Ühistel kuuseretkedel käidi kõige rohkem Keilas, Jõelähtmel ja Aegviidus. Kokku tehti retki 16 kohas üle Eesti.

Kas kõik kuusetoojad oma jõulupuu ikka lubatud kohast välja valisid, ei oska RMK öelda. «Kogu süsteem on üles ehitatud inimeste aususele ja heale soovile võtta riigimetsast seaduslikult kuusk,» märkis Rammo. «Meie teada ühtegi suuremat kuusevargust registreeritud pole.»

Tänasest algasid metsaretked venekeelsete juhendajatega. «Retkele tulevad need inimesed, kes tahavad juhendajaga koos minna ja saada metsaskäimise elamust. Üks seltskond või pere võtab kaasa ühe kuuse,» sõnas ta.

Eelmisel aastal kasutas võimalust talvisest riigimetsast ise endale jõulupuu välja valida 3000 inimest üle kogu Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles