McDonald´s katsetab mobiilset eine tellimist

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonaldsi toidukoht.
McDonaldsi toidukoht. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Kiirtoidukett McDonald´s katsetab Ameerikas mobiilset eine tellimise ja maksmise rakendust.

Uue programmiga saaks näiteks tööpäeva lõpus enne koduteele asumist tellida mobiiltelefonist ühe McDonald´si juustuhamburgeri ning valmistoit ootab minnes juba söögikohas ees, kirjutab technobuffalo.com.

Praegu katsetatakse rakendust USA linnades Salt Lake Citys ning Austinis. Kuuldavasti katsetasid suuremad Ameerika telekommunikatsiooni operaatorfirmad AT&T, Verizon ja T-Mobile mõlemas linnas ka mobiilset makselahendust. Seega võib McDonald´s plaanida ka piirkonnas kasutada NFC (Near Field Communication – ingl. k) rakendust, mis võimaldab lähiväljas teha kontaktivabasid autentimis- ja maksetoiminguid.

«Kuigi paljud konkurendid on avalikult näidanud oma jõupingutusi, et saada selles valdkonnas oma jalg ukse vahele, ei ole mitte keegi arendanud terviklikku lahendust, mis ühendaks kõiki tehnoloogia pakutavaid võimalusi,» väidavad Bloombergi allikad. Siiski on mobiilne tellimine Ameerika erinevates linnades küllaltki populaarne – seda äppide nagu Seamless Web ja delivery.com kaudu.

Kuna McDonald´si katsetus on alles esmajärgus, siis on võimalik, et rakendust tuleb veel muuta ja ümber teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles