Mamma Caesari salat ei sisalda ühtegi kodumaist toorainet

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mamma Caesari salat.
Mamma Caesari salat. Foto: Liis Velsker

Saarioinen Eesti juhatuse liige Märt Vilbaum ütles, et ettevõtte brändi Mamma eestlaste hulgas populaarse Caesari salati tootmisel pole kasutatud ühtegi kodumaist toorainet.

Vilbaumi sõnul hangib Saarioinen Eestis toorainet nende kaupmeeste käest, kellelt saab toorainet kogu aasta vältel – seda on raske tagada näiteks juurviljade puhul. «Ostame Eestist tihti toorainet, mille saame mujalt kaks korda odavamalt,» märkis ta. 

Keeruline on juhatuse liikme sõnul Eestist aasta läbi saada ühesuguse kvaliteediga kartulit. «Tihti on sama lugu porgandiga. Mullu maksis porgandi kilo üle kahe euro, mis kõik kajastus toodete lõpphinnas,» nentis Vilbaum.

«Kui me võtame meie Caesari salati, siis seal ei ole mitte ühtegi toorainet, mida me ostame Eestist – just kvaliteedi pärast. Kuna mitte keegi meist ei taha näha karbis vettinud salatit,» ütles Vilbaum.

Caesari salat maksab hoolimata Soome kaudu imporditud ja Hispaania päritolu tomatitest ja jääsalatist jaekauplustes umbes 4 eurot. Kuid vaatamata krõbedale hinnale on see OÜ Saarioinen Eesti viimase aja üks kõige müüduimaid tooteid.

«Kui me ostame lugupeetud tarnijate käest peedi, millel on kivi sees, siis on maru keeruline pärast tarbijale selgitada, et me ei tooda siin kividega peete. Meie ju vastutame, kui kellelgi hammas katki läheb,» rääkis Vilbaum ja leidis, et kaupmeestel on toorainet otse poele märksa kergem maha müüa.

Samas tõrjus Vilbaum väidet, justkui Eesti põllumehed ei tooda kvaliteetset kaupa. «Eesti põllumeeste käest saab väga häid tooteid ja enamik meie tooraineid, nagu kapsas, porgand ja peet, on ikka Eesti päritolu. Me proovime võimalikult palju toorainet osta Eestist,» lisas mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles