Hambaravi juht: hinna kujundavad mitmed tegurid

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaarsti juures.
Hambaarsti juures. Foto: SCANPIX

Tallinna kesklinnas tegutsev hambaravi Kliinik32 juhataja Brit Pensa tõi välja, et hoolimata kõrgematest hindadest on nõudlus kliiniku teenuste järgi suur, mis näitab, et inimesed oskavad väärtustada seda, mida hambaarstid teevad.

Postimees uuris Eesti hambakliinikutest, kui kallis on esmane konsultatsioon, tuimastussüst ning väikse valguskõvastuva plommi paigaldamine. Selgus, et hinnad võivad erineda üsna drastiliselt.

Üheks kallimaks kliinikuks kujunes võrdluses Tallinna kesklinnas asuv Kliinik32, kus näiteks klaas-ionomeer täidiste hinnad algavad 55 eurost. Üldjuhul jäävad täidiste hinnad 60 ja 80 euro vahele.

«Hindade erinevuse tingivad mitmed tegurid – täidisel ja täidisel on vahe. Täidise hind kujuneb eelkõige meil sellest, et kasutame kõrge kvaliteediga materjale, kõige kaasaegsemat ravitehnoloogiat ja samas püüame maksta oma töötajatele palka, mis hoiab meie kliinikus parimad spetsialistid,» selgitas Tallinna kesklinna hambakliiniku Kliinik32 juht Brit Pensa. Lisaks kasutatakse tema sõnul iga patsiendi puhul steriliseeritud hambaravikomplekti, mis on autoklaavitud ja puhas igasugustest bakteritest.

«Patsientide tagasiside ja suur nõudlus meie kliiniku teenuste järgi näitab, et inimesed hindavad ja oskavad väärtustada seda, mida meie hambaarstid teevad,» lisas Pensa. Nii on järjekord Kliinik32 hambaravis kuu aja pikkune.

«Hinnakirja ei ole meil kodulehel, kuna see on seadusega keelatud. Oleme küll oma kodulehel andnud vihjeid, kui palju mingi protseduur orienteeruvalt maksta võib, kuid ravi eelarve ja maksumus selgub ikkagi siis, kui on selgunud hambamurede ulatus,» selgitas Pensa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles