Tallinna Vesi pälvis koduomaniku kiusaja tiitli

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Eesti Omanike Keskliit kuulutas lõppeva aasta koduomaniku sõbraks konkurentsiameti juhi Märt Otsa ning koduomaniku kiusajaks Tallinna Vee.



Konkurentsiamet on suutnud 2009. aastal hakata tõusma oma ülesannete kõrgusele, teatas omanike keskliit.

Nimelt esitas omanike keskliit kevadel taotluse analüüsimaks pealinna liigkõrgeid veehindu. Konkurentsiameti teostatud analüüs näitas selgelt, et Tallinna Vee kasum ületab põhjendatud tulukust pea kolmekordselt ja hind peaks langema 25-30 protsenti.

Samuti avaldas Märt Ots juba kevadel toetust omanike keskliidu koostatud monopolide ohjamise seadusele, mis sügisel jõudis ka parlamenti menetlusse. See annab lootust, et 2010. aastal leiavad konkurentsiameti eestvedamisel aset ka reaalsed kommunaalteenuste hinnalangused.

Koduomaniku kiusajaks osutuski aga Tallinna Vesi. Veemonopol Tallinna Vesi peab omanike keskliidu hinnangul pidu katku ajal - pealinlaste järjest õheneva rahakoti najal peetakse üleval ühte maailma kasumlikumat kommunaalmonopoli.

2009. aastal kolmandas kvartalis oli veefirma puhaskasumi marginaal 54,3 protsenti, kulumieelne kasumimarginaal ulatus lausa 66,2 protsendini. Liidu hinnangul on absurdne olukord, kus iga teine kroon tallinlaste veearvetelt läheb monopoli puhaskasumiks.

Eelnevatel aastatel on koduomaniku sõbra tiitli pälvinud Lasse Lehis, Allar Jõks ning koduomaniku kiusajaks on osutunud Eesti Gaas ja Tallinna linnavalitsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles