Tuhandete eestlaste postkasti potsatas e-sigaretifirma manifest

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nicorexi kiri tallinlastele.
Nicorexi kiri tallinlastele. Foto: Erakogu.

E-sigarettide müügiga tegelev Nicorex saatis tallinlastele pimepostiga agressiivses stiilis manifesti, milles kutsub üles kõiki Eestimaa suitsetajaid konisid mitte maha loopima.

«Meie tänavad, rannad, uksetagused ning isegi laste mänguväljakud on täis rõvedaid ja haisvaid konisid,» algab kõigile Eestimaa suitsetajatele suunatud Nicorexi manifest.

«Manifestid saadeti pimepostiga kõigile Tallinna postkastidele. Pealinnas on probleem kõige teravam ja inimeste arv kõige suurem,» lausus eCig Group OÜ juhatuse liige Sven Kotke, kelle sõnul oleks korraga tervele Eestile manifesti saatmine olnud liiga kulukas. Kotke loodab, et sõnum jõuab teistesse linnadesse interneti kaudu.

Manifestis seisab, et suitsetajad, kes võivad ausalt öelda, et nad pole kunagi koni maha visanud, on kaduvväike osa rohkem kui 231 000 igapäevastest suitsetajatest, kes toodavad päevas kolm miljonit koni.

Kuni linn puhtaks saab

«Eamik inimesi ei salli maha visatud konisid, kuid ei väljenda oma rahulolematust mingil moel.  Loodame, et agressiivses stiilis manifest paneb konisid maha loopivad inimesed pisut mõtlema ja julgustab ka kaaskodanikke koni maha viskavale inimesele märkust tegema,» selgitas Kotke manifesti mõtet.

«Sellega on kuulutatud otsene sõda konidele, mitte suitsufirmadele,» kinnitas mees. Konidevastase võitluse lõpptähtaega pole Kotke sõnul paika pandud, kuid see peaks kestma seni, kuni linn konidest puhtaks saab.

Lisaks kogutakse sotsiaalmeedias manifesti tekstiga nõustuvatelt inimestelt allkirju. Praeguseks on oma allkirja andnud mitukümmend inimest. Neid ei ole aga plaanis kellelegi üle anda, ega ka nende kogumist lõpetada. «Seeläbi on võimalus näidata, et konid avalikus ruumis häirivad inimest isiklikult,» lisas Kotke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles