Tallinna müügimaks tõstab kütuse hinda veel 15-20 senti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevad maksud kergitavad järgmisel aastal üsna tuntavalt mootorikütuse hinda.
Erinevad maksud kergitavad järgmisel aastal üsna tuntavalt mootorikütuse hinda. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

AS Eesti Statoili teatel kergitab Tallinnas kehtima hakkav müügimaks mootorikütuse hinda keskmiselt 15-20 senti liitri kohta.


Kütusemüüja teatas täna, et kohalikku tarbijat ootab järgmisel aastal ees veel üks maksutõus, mis kergitab ka mootorikütuste hindu.

Nimelt jõustub Tallinnas alates 1. juulist 2010 üheprotsendine müügimaks, mille tulemusena mootorikütuste hinnad Tallinnas tõusevad keskmiselt 15-20 senti liitri kohta, sõltuvalt toote keskmisest jaehinnast maksu kehtestamise ajal.

Kuna tegemist on maksuga, millega maksustatakse ettevõtete käivet, siis mootorikütuste puhul, kus maksude osakaal käibes on umbes 60 protsenti, ei ole mootorikütuste jaemüüjal võimalik müügimaksu oma tulude arvelt finantseerida.

Seetõttu toob müügimaksu kehtestamine kaasa mootorikütuste hinnatõusu Tallinnas. Eestis tervikuna kerkib mootorikütuse liitri hind alates 1. jaanuarist ligi poole krooni võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles