Pürotehnika võib põhjustada kümnetesse tuhandetesse ulatuvaid kahjusid

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ilutulestik kuulub uue aasta vastuvõtmise juurde, kuid tihti kaasneb rakettide kasutusega ka õnnetusi. If Kindlustuse teatel on suurim raketi põhjustatud tulekahju hüvitis ulatunud üle 40 000 krooni.


Valesti lennanud raketid tekitavad kehavigastusi, kahjustavad pargitud sõidukeid, hooneid ning vara. If kindlustuse statistika alusel on iga aasta hüvitatud ligi kümme ilutulestikuga seotud kahjujuhtumit.

Õnnetusi võib põhjustada nii defektne pürotehnika kui selle valest või hooletust kasutamisest tingitud põletus või tulekahju.

Raketi või selle osade lendamisest tekitatakse igal aastal kahju sõidukitele. Nende kahjude kaskokindlustuse hüvitised on ulatunud paarist tuhandest kroonist paarikümne tuhande kroonini.

Ilutulestikuga seotud isikukahjusid on Ifis registreeritud iga aasta keskmiselt kolm ning enamasti on tegu olnud põletushaavadega.

Kõige suuremat kahju on ilutulestik tekitanud kodudele ning sisustusele. Ifis on igal aastal korvatud mitu raketist alguse saanud tulekahju ning väljamakstud hüvitised on jäänud paarist tuhandest mitmekümne tuhande kroonini.

If kindlustuse riskijuht Elo Raitviir soovitab enne aastavahetust kindlasti kontrollida kodu- ja sõidukikindlustuse kehtivust ning kindlustuskaitse ulatust, sest isegi kui järgida ilutulestikku tehes kõiki reegleid, ei saa kunagi välistada kellegi teise vigu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles