Tehinguaktiivsus tõusis Tallinnas 12 kuuga 78 protsenti

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandussurutis on mõjutanud nii kinnisvara hindu kui kinnisvarafirmade töötajate tasustamise põhimõtteid.
Majandussurutis on mõjutanud nii kinnisvara hindu kui kinnisvarafirmade töötajate tasustamise põhimõtteid. Foto: Priit Simson

Maa-ameti esialgsetel andmetel tehti detsembris Tallinnas 702 kinnisvara ostu-müügi tehingut, mida on umbes 78 protsenti rohkem kui 2009. aasta jaanuaris.


Detsembris müüdi Tallinnas 482 korterit, mida on küll veidi vähem kui oktoobris-novembris, kuid siiski 86 protsenti rohkem kui jaanuaris, kirjutas 1Partner kuuülevaates.

Tallinna korterite keskmine ruutmeetrihind oli detsembris esialgsete andmete kohaselt 13 200 krooni. Võrreldes juulikuuga, mil keskmine ruutmeetrihind oli kõigest 11 400 krooni, on hinnad tõusnud ligi 16 protsenti. Vaadates tagasi kogu 2009. aastale, on korterite hinnad võrreldes aasta algusega langenud siiski umbes 20 protsenti.

Esialgsete andmete kohaselt müüdi Tallinnas detsembris 46 eluhoonetega hoonestatud kinnistut ja 32 hoonestamata krunti. Samas suurusjärgus on kruntide ja eluhoonete tehingumahud püsinud läbi terve aasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles