Korstnapühkija: süütetableti kasutamine hoiab lõõrid puhtamana

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korstnapühkija Teet Võhandu (paremal) usub, et korstnaid peaks puhastama inimene, kes on küttesüsteemi hingeeluga hästi kursis.
Korstnapühkija Teet Võhandu (paremal) usub, et korstnaid peaks puhastama inimene, kes on küttesüsteemi hingeeluga hästi kursis. Foto: Liis Treimann

Tallinnas tegutseva OÜ Korstnatont korstnapühkija Teet Võhandu soovitab ahjukütjatel massilise ajalehepaberi põletamise asemel kasutada süütetabletti.

Nimelt hoiab süütetableti kasutamine Võhandu hinnangul küttesüsteemi lõõrid märksa puhtamana kui suures koguses ajalehepaberi põletamine. Võhandu lisas, et ahjukütjatel, kes tuld pealt süütavad, on tahma samuti palju vähem kui neil, kes süütavad alt.

Paraku leidub korstnapühkija sõnul veel palju neid inimesi, kes ahju kõiksugu sodi topivad ja prügi põletavad. «Oi, neid on palju ja siis nad imestavad, miks neil tõmmet ei ole. Egas midagi, pean neid uuesti kütma õpetama,» sõnas Võhandu.

Ehituspoodides müüdavat pigieemalduse pulbrit soovitab korstnapühkija eelkõige kasutada ennetustöödeks. «Olen uutele klientidele, keda pole veel kütma jõudnud õpetada, soovitanud pigieemalduse pulbrit just profülaktika mõttes,» tõdes Võhandu ja toonitas, et vahendite kasutamisel tuleb alati hoolsalt jälgida juhendis kirjutatut, kuna tooted on mürgised ja ohtlikud.

Korstnapuhastushalg on tema sõnul mõeldud juba tõsisemate probleemide lahendamiseks. «Kui olukord on täitsa käest ära lastud, siis nendest abi ei ole – korstnapühkijat need ei asenda. Nendel, kes kütavad jällegi väga kuiva lehtpuuga, olen ma halgude ja pulbrite kasutamise ära keelanud. Vahend suudab ilusa sõmera lepatahma vastikuks liimjaks muuta,» põhjendas korstnapühkija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles