Kopsaka stardirahaga peibutanud ETK poodides teenivad müüjad 400 eurot

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harkujärve  Konsum.
Harkujärve Konsum. Foto: Andres Haabu / Postimees

Eesti Tarbijateühistute Keskühistu (ETK) meelitas müüjaid tööle 500 euro suuruse stardirahaga, müüjate kuupalk on 400 eurot neto.

Küsimusele, kui suur on Konsumi poe müüja palk, vastas töökuulutuses ära toodud numbril vastanud naine, et u 400 eurot, kirjutab Õhtuleht.

Ametlikus vastuses Õhtulehe päringule ütles ETK turundusjuht Kaili Kahl, et müüjate palgad jäävad vahemikku 600 kuni 640 eurot, kaupluse võtmeisikute tasud olla loomulikult suuremad.

Kahl täpsustab siiski, et palganumbreid ei saa üldistada kõikide ETK kaupluste kohta üle Eesti, sest kaupluste töötajate motivatsioonisüsteemid on ühistute lõikes mõningal määral erinevad.

Kuigi Konsum reklaamib, et maksab Harkujärve poodi tööle tulijatele 500 eurot stardiraha, siis tegelikult läheb sellest summast maha maksud ja nii saab inimene reaalselt kätte 409 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles