Pildid: lumerookija abimehi leiab mitut sorti

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja sadanud lumevaibast saab jagu ka pühkides ja selleks sobivad tavalised tänavaharjad.
Äsja sadanud lumevaibast saab jagu ka pühkides ja selleks sobivad tavalised tänavaharjad. Foto: Siiri Erala

Kuigi lumerohked talveilmad on kaasa toonud lumelabidate ostubuumi, leiab hea ninaga ostja kauplustest praegugi üsna hea valiku lumerookimiseks vajalikke riistu.

Lumelabidaid leiab nii alumiiniumist kui ka plastist, varred võivad olla lühikesed, pikad, sirged ja kõverad. Samuti on labidaid erineva sügavuse ja laiusega. Hinnad jäävad enamasti 100 ja 300 krooni vahele.

Äsja langenud õhukest lumekihti ei ole ilmtingimata tarvis kühveldama hakata ja selleks sobivad ka tänavaharjad, mille maksumus on samuti ligi paarsada krooni või veidi alla selle.

Nendele, kel rookimispinda rohkem, võiks sobida lumepuhurid, kuid nende eest tuleb välja käia üpris kopsakaid summasid. Odavamad lumepuhurid maksavad 8000-9000 krooni, kuid võimsamad masinad, mis vabastavad lumerookija ka masina lükkamise vaevast, nõuavad rahakotist kaks korda rohkem või enamgi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles