Burger King toob turule väiksema rasvasisaldusega friikartulid

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burger Kingi friikartulid.
Burger Kingi friikartulid. Foto: SCANPIX

Ülemaailmne kiirtoidukett Burger King teatab, et paiskab müüki madalama rasvasisaldusega friikartulid, kuna USA tarbijaühendused nõuavad toidutööstustelt tervislikumate alternatiivide pakkumist.

Kiirtoidukett teatas oma koduleheküljel, et nad pidid turule tooma friikartulid, mis sisaldavad 40 protsenti vähem rasva ja 30 protsenti vähem kilokaloreid kui need, mida müüb rivaal McDonalds, kirjutab Reuters.

Rohkem kui kolmandik ameeriklastest on ülekaalulised ja kümnendik riigi tervishoiukulusid on seotud rasvumisest tingitud haigustega, nagu 2. tüübi diabeet, südamehaigused ja hüpertoonia. Sellega seoses teevad tarbijate ja laste tervise eest seisjad lobitööd, et muuta USA toidu- ja joogitööstust.

«Kui keegi saab meie lapsi panna sööma köögivilju, siis need olete teie,» teatas Ameerika esileedi Michelle Obama Valges Majas toimunud kogunemisel toidutööstuse juhtidele.

McDonaldsilt Reutersil kommentaari veel saada ei õnnestunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles