Veebilehekülg õpetab energiajooke mõistlikult tarbima

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energiajooke ei tohi enam tarbida RÜG koolis ega kooli territooriumil.
Energiajooke ei tohi enam tarbida RÜG koolis ega kooli territooriumil. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti Toiduainetööstuse Liidu loodud veebileheküljelt saab ülevaate energiajookide koostisest, mõjust ning soovitusi mõõdukaks tarbimiseks.

Toiduainetööstuse liidu juhi Sirje Potisepa sõnul on veebilehe tunnetoitu.ee mõte pakkuda tarbijatele võimalust saada ühest kohast objektiivset ülevaatlikku infot energiajookide kohta alates koostisest ja mõjust ning lõpetades märgistuse ja müütidega.

«Põllumajandusministeeriumi tellitud uuringust selgus, et inimeste ning eriti noorte teadlikkus energiajookidest on madal. Energiajookide veebilehega saame pakkuda noortele sobival viisil infot, et aidata kaasa teadlikkuse tõusule,» ütles Sirje Potisepp. 

Lehekülge koostades on silmas peetud vajadust harida noori ja nende vanemaid energiajookide teemal. «Energiajookide keelamine ei ole lahendus, pigem võib noortele midagi otseselt keelates saavutada vastupidise efekti. Olulisem on koostöös tootjate, ekspertide ning riigiasutustega anda noortele ja nende vanematele adekvaatset infot energiajookide mõju ja mõõduka tarbimise kohta,» märkis Potisepp. «Toiduliidu seisukoht on, et energiajoogid on mõeldud täiskasvanud inimestele ning nende tarbimisel on oluline säilitada mõõdukus, et mitte ületada päevaseid kofeiini soovitusliku tarbimise koguseid,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles