Hinnavõrdlus: kus riigis müüakse kõige odavamalt iPade?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljanda generatsiooni Apple´i iPad.
Neljanda generatsiooni Apple´i iPad. Foto: SCANPIX

Commonwealth Bank of Australia tütarettevõtte Commseci analüüsi järgi maksab 16-gigabaidine Retina ekraani ja WiFiga iPad kõige rohkem maailmas Argentiinas ja kõige vähem Malaisias – vastavalt umbes 810 ja 351 eurot.

Apple´i tahvelarvuti hind oli uuringu järgi küllaltki kõrge just Ladina-Ameerikas ja ka Põhja-Euroopas, kirjutab Wall Street Journal. Brasiilias maksis Retina ekraani ja WiFiga iPad keskmiselt umbes 586 eurot, Taanis 537 eurot.

Näiteks Soomes maksab uuringu järgi Retina ekraani ja WiFiga iPad keskmiselt 515 eurot. Eestit ei olnud avaldatud tabelis paraku eraldi välja toodud. Kuid näiteks Apple´i Eesti esindusest ostes maksab sama toode 509 eurot. EMT müüb Eestis praegu seesugust iPadi tavahinnaga 549 eurot. EMT kliendile maksab tahvelarvuti 499 eurot.

EMT teenuste kommunikatsioonijuht Kristina Samra kommenteeris, et siinsed hinnad on iPadide puhul üsna samal tasemel ümbritsevate riikidega. «Oma mõju on hinnale kindlasti ka riikide maksuerinevustel,» ütles ta.

Commsec on teise tootena vaadelnud aastast 2007 iPodide hindu. Eelkõige on hinnavaatlus olnud meetodiks, kuidas jälgida, et ettevõte on valuuta väärtusi korrektselt arvestanud. Teoreetiliselt ei ole hinnaerinevused riikide vahel analüütikute arvates pikemas perspektiivis jätkusuutlikud, sest turg sunnib tarbijaid ja ärisid ostma tooteid välisriikidest.

Vaata tabelit siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles