EMT soovitab nurisejatel hakata kasutama 4G-d

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EMT 3G võrgus leviprobleemide tõttu hommikusaadet enam ei näe.
EMT 3G võrgus leviprobleemide tõttu hommikusaadet enam ei näe. Foto: Toomas Huik / Postimees

Eile hakkas kulutulena sotsiaalmeedias levima info selle kohta, et EMT ei suuda Tallinna kesklinnas juba mitmendat kuud pakkuda korraliku andmeside kvaliteeti. EMT soovitab kurtjatel hakata kasutama 4G võrku.

«Kui ma veel kevadel sain hommikul tööle sõites vaadata nutitelefonist «Hommikutelevisiooni», siis nüüd pole see enam lihtsalt võimalik, kuigi mu tööletuleku marsruut ei ole muutunud, ka telefon on sama,» nurises Nõmmelt Tallinna kesklinna tööle käiv mees. Eile aga märkas ta jahmatuseks, et  kesklinnas on GPRS ainus, mida  EMT oma klientidele pakkuda suudab.

Eile laekus Tarbija24 toimetusse mitmeid kaebusi EMT olematu levi kohta kesklinnas, sama kurdeti ka sotsiaalmeedias.

«Ei ole viriseja tüüpi, kuid EMT levikvaliteedi halvenemine on jõhker,» kurtis üks EMT klient. Ta imestas, miks firma sellise kasumimarginaali juures jätab võrgud korralikult välja arendamata. «See, mida EMT oma võrkudega viimase nelja kuu jooksul on teinud, on kriminaalne,» nurises teine klient. «Tallinna/Tartu südalinnas istun EDGEs,» lisas ta.

«Kindlasti pole EMT võrgus viimaste kuude jooksul Tallinna kesklinnas midagi halvemaks muutunud. Vastupidi, on lisatud uusi tugijaamu võrgu tihendamiseks nii 4G, 3G kui 2G võrgus,» kinnitas EMT avalike suhete juht Kaja Sepp. Ta lisas, et kuna mobiilse andmeside kasutajate arv üha kasvab, samas on see jagatud ressurss ja tiheasustusega piirkonda ei saa lõpmatult ka tugijaamu juurde panna (nad hakkavad üksteist segama), siis eriti tipptundidel võivad tekkida probleemid.

EMT hinnangul on kindlasti parimad võimalused 4G võrgus, kus on andmeside jaoks suuremad mahud ja praegu veel ka vähem kasutajaid. «Soovitame proovida 4G teenuseid ja kui näiteks telefoni välja vahetatakse, soovitame kindlasti kaaluda just 4G telefoni valimist (hinnad algavad 239 eurost),» sõnas Sepp.

«Eks mobiilioperaatori asi on pakkuda sidet ja kui nad ise raporteerivad uhkusega, kui palju nutitelefone kvartalis müüakse, siis on nende asi inimestele levi pakkuda,» sõnas tehnoloogiaajakirjanik Henrik Roonemaa.

Mehe sõnul ei tohiks ettevõtted kliente leviprobleemides süüdistada. «Võrke saab alati paremaks ehitada, ei ole mõtet näidata tarbijate poole, et teil on kehvad telefonid,» on ta veendunud.

Ajakirjaniku arvates võib olukord, kus mobiil peab ühest võrgust teise üle minema, tekitada probleeme. «4G võrgus kõnesidet ei ole ja kui kõne tuleb, siis peab telefon hüppama tagasi 3G või 2G võrku,» selgitas ta. Roonemaa sõnul on ilmselt Postimehe lugejate seas vähe neid, kel on 4G pakett aktiveeritud. «Kui see probleem on üldisem, et levi on kehv, siis 4G arvele seda panna ei saa,» on ta veendunud.

Roonemaa ise pole probleeme EMT teenustes märganud. «Aga mina olen 4G kasutaja ja seal, kus mina olen 4G võrgus, võivad teised olla ilma võrguta,» möönis ta. Ajakirjaniku sõnul on ta seda ka varem öelnud, et 4G võrk on praegu andmeside mõttes nagu lennuki äriklass - tore, mugav ja tühi, samas kallis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles