Euroopa riigid võtsid Egiptuse teemalised reisihoiatused tagasi

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Khufu püramiid Egiptuses
Khufu püramiid Egiptuses Foto: SCANPIX

Mitmed Euroopa riigid võtsid sel nädalal tagasi Egiptuse turismipiirkondadesse reisimise hoiatused ning ka Eesti Vabariigi Välisministeerium vähendas eile Egiptuse, kui reisisihtkoha, soovituse ohutaset.

Eesti Vabariigi Välisministeeriumi soovitusest lähtuvalt on Egiptuse turismikuurortidesse reisimine turvaline ega sisalda endas ohtu. Välisministeeriumi Egiptuse reisiinfo lehel seisab teade, et Välisministeerium soovitab ohutuse eesmärgil vältida võimalusel reisimist Egiptusesse riigis aset leidva ebastabiilse julgeolekuolukorra tõttu, välja arvatud turismikuurortidesse. Ka öine liikumiskeeld on turismipiirkondades kaotatud, informeerib Eesti Vabariigi Välisministeerium oma kodulehel.

Uudisteagentuuri Reuters´i teatel on ka teised riigid, nagu Holland, Belgia, Tšehhi, Soome, Saksamaa ja Taani, taastanud oma reisisoovitused reisida Egiptuse Punase mere äärsetesse turismipiirkondadesse. Tšehhi, Holland ja Belgia teatasid oma otsusest sel esmaspäeval ja teisipäeval.  Lähiajal on sama on oodata ka Venemaa ja Prantsusmaa poolt.

Eesti suurima Egiptuse reiside korraldaja GoAdventure tegevjuhi Marina Moks´i sõnul on Egiptuse reiside broneerimise tase hea ning kahel viimasel nädalal on huvi tunduvalt suurenenud. Üks põhjustest on see, et Egiptusele alternatiivsed puhkuse sihtkohad on, nagu Türgi, on välja müüdud, ütles Moks. Egiptuse reisipakettide hinnatase on võrreldes eelmiste aastatega hea, isegi väga hea, kuna paljud reisikorraldajad Euroopas loobusid reisipakettide müügist Egiptusesse sel aastal, kuid nüüd kui reisihoiatused on tagasi võetud ja müügid taas avanemas, ei pruugi hind kaua enam madalana püsida, konstanteeris Marina Moks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles