Lugeja küsib: kas suvesoe on nüüd lõplikult möödas?

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenad suveilmad on selleks aastaks möödas.
Kenad suveilmad on selleks aastaks möödas. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

«Paari päeva eest läks järsku külmaks. Kas tõesti on nüüd suvesoe lõplikult möödas ja vananaistesuve enam ei tulegi?» küsib lugeja.

Vastab keskkonnaagentuuri ilmaprognooside juhataja Taimi Paljak.

Vananaiste suve praegu küll näha ei ole. Soojemaks läheb küll, järgmise nädala keskpaigast on juba märksa soojem. Aga kui tahta 17, 18 kraadi oktoobrikuus, siis ma ütleksin, et eestlased on suisa naljaninad. Ma usun, et võib tulla 12, 13, mõnes kohas ka 14 kraadi, aga üle 15kraadist sooja ma ei näe.

Tihti on nii, et kui meile ka kena kõrgrõhkkond tuleb ja on vaikne, siis kipub oktoobrikuus olema selline madal õhuke pilvevine, päikest ei ole ja ega keegi seda enam mõnusaks suviseks ilmaks ei pea.

Kui oktoobris päikest näha saab, siis enamasti peab ilm tuuline olema, sest tuul aitab selle madala pilvekihi laiali ajada ja nii kõrgeid temperatuure kui septembri alguses, siis ikkagi ei tule.

Nüüd tuleks juba tasapisi harjuda, et sügis on käes. Neti avarustes küll keegi lubas lahkelt oktoobriks ja novembriks 20kraadist sooja, aga meie enam ei paku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles