Elron tasuta rongisõidust: lepingut Tallinna linnaga veel pole

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni uus elektrirong.
Elroni uus elektrirong. Foto: Elektriraudtee AS

Tallinna linnavalitsus arutas läinud kolmapäeval eelnõud, mille alusel saavad tallinlased linna piires ka Elroni rongidega tasuta sõita. Uus süsteem võiks linna edastusel toimima hakata oktoobri teisest poolest. Lepingut Elroniga pole tänaseni veel siiski sõlmitud.

«Hetkel tuleb öelda seda, et meie ja Tallinna vahel puudub leping. Kui leping saab sõlmitud, siis tehnilised nüansid reisijateveo korraldamises on juba lihtsam osa,» kommenteeris Elroni pressiesindaja Norbert Kaareste.

Pärast 1. jaanuari Tallinnas kehtima hakanud tasuta ühistranspordi süsteem on toonud Elroni teenindavates Nõmme rongides kaasa reisijate arvu vähenemise. «See, et tasuta sõidu õigus tallinlastele laieneks ka rongides, oli nii linna kui meie ettevõtte huvi,» kommenteeris Kaareste idee algatust.

Linna algatatud eelnõu kohaselt eraldatakse sõidusoodustuse jaoks 375 000 eurot, millest 75 000 on ette nähtud käesolevaks aastaks ja 300 000 järgmiseks aastaks. Kaareste hinnangul on meediast läbi käinud summad täiesti adekvaatsed. «Umbes selliselt oleme oma kulusid hinnanud,» kinnitas ta, kuid märkis, et lepingus saab olema kindlasti ka punkt, mis sätestab kulude suurenemisel kohustuse linna lisavahendeid rakendama.

Kui esimese tsooni pilet maksis senimaani 1 euro, siis edaspidi tähendab see tallinlase jaoks kaugematesse tsoonidesse sõitmisel euro võrra soodsamat piletit. Esimeses tsoonis aga tasuta sõidu õigust.

Elroni rongides pagasiga reisimise eest muuhulgas maksma ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles