Tuntud näitlejast saab veskimees

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palamuse vana veski sai uued omanikud.
Palamuse vana veski sai uued omanikud. Foto: Nils Niitra

Jõgevamaal Palamusel asunud vana veski ostnud Jaak Isotammel ja tema  õemehel, tuntud näitlejal  Andres Dvinjaninovil on plaanis väärika ajalooga ehitis korda teha ning see külastajatele avada.

Põhiliselt Tallinnas elaval Jaak Isotammel oli mõte Palamuse kandis turismiäri edendama hakata juba pikemat aega, ent võimalus ära osta ajalooline veskihoone andis neile mõtetele senisest hoopis konkreetsema suuna, kirjuta Vooremaa.

Palmuse veski müügihind iseenesest väga kõrge ei olnud (Postimehe andmetel 35 000 eurot), küll aga tuli arvestada sellega, et veski kordategemiseks tuleb üsna ruttu üsna suuri investeeringuid tegema hakata.

«Mõistsin, et üksinda hammustamiseks on see suutäis mulle liiga suur ja helistasin kiiresti oma õemehele Andres Dvinjaninovile. Temale veski ostmise mõte meeldis,» ütles Jaak Isotamm.

Ehkki jahu jahvatati Palamuse veskis veel paar aastat tagasigi ja vastavad seadmed on täitsa korras, tahavadki uued omanikud seal rohkem n-ö kultuurijahu jahvatama hakata. Veskiosa on plaanis konserveerida ja muuseumina kasutusele võtta, kusjuures muuseumieksponaatideks oleksidki needsamad veskiseadmed.

Veski erilise õhustikuga ruumid sobivad Isotamme sõnul hästi teatritegemiseks ning seal on ruumi ka näituste ülespanekuks. Veski pööningule võiks aga sisse seada sohvakino: Palamuse rahvas on ju ikka kinohuviline olnud.

Veskihoone madalamasse, aastaid tagasi elamuna kasutusel olnud ossa on tal nimelt plaanis söögikoht rajada.

«Näeme siin potentsiaali just restorani tüüpi söögikohal, kus pakutakse maitsvaid ja maalähedasi roogi ning kus võimalik korraldada ka pulmapidu või peielaud 40-50 inimesele,» ütles Jaak Isotamm.

Toitlustuskohta peaks olema täiesti võimalik aasta viiel soojemal kuul iga päev lahti hoida,külmemal ajal töötakse see ettetellimise peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles