Ikea hakkab müüma päikesepaneele

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikea pood Soomes.
Ikea pood Soomes. Foto: Liis Treimann / Postimees

Maailma suurim mööblimüüja Ikea hakkab oma Suurbritannia kauplustes pakkuma päikesepaneele, olles ühtlasi esimene Rootsi mööbli jaekett, kes loodab kasu lõigata rohelise energia trendist.

Pärast edukat katsetust, mille käigus Ikea müüs päikeseelemente ehk fotogalvaanilisi elemente Londoni lähedal asuvas poes, plaanib ettevõte laiendada päikesepaneelide müüki kõikidesse 17 poodi üle Suurbritannia, vahendab The Local.

«Me tahame inimesi inspireerida ja aidata elada säästvamat elu, pakkudes selleks tooteid ja teenuseid, millega hoiame kokku raha, jäätmeid ja energiat,» teatas Ikea veebilehekülg ja lisas: «Me oleme samuti väga pühendunud taastuvenergiasse ja energiatõhusatesse tehnoloogiatesse investeerimisele, et aidata võidelda kliimamuutuse vastu.»

Ikea hinnangul võivad koduomanikud tänu madalamatele energiakuludele ja taastuvenergia toetustele säästa aastas ligi 1200 naelsterlingit (u 1427 eurot). Kuigi Briti päikesepaneelide turg on Hispaania ja Saksamaaga võrreldes küllaltki väike, kasvab see pidevalt – sel aastal on päikesepaneeli omanike arv kasvanud riigis hinnanguliselt veerandi võrra.

Ikea lubab, et 2020. aastaks suudavad nad kõik oma energiavajadused rahuldada tuule- ja päikeseenergia abil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles