Bosch ja Siemens hoiatab tuleohtlike nõudepesumasinate eest

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõudepesumasin.
Nõudepesumasin. Foto: SCANPIX

Bosch ja Siemensi nõudepesumasinatel, mis on toodetud aastatel  1999-2005, võib elektrielement üle kuumeneda ja põhjustada tuleohtu.

Ettevõte palub üle kontrollida nõudepesumasina tootemargi ning mudeli-, partii- ja seerianumbri, mille leiab nõudepesumasina uksepaneeli siseküljelt. Seerianumbri järgi saab veebilehelt www.dishcareaction.ee kontrollida, kas nõudepesumasin võib olla vigaste mudelite seas. Seda infot võib küsida ka  lühinumbrilt 00800-19081908.

BSH Home Appliances AB müügijuhi Rain Londi kinnitusel on Eestis taolise juhtpaneeliga, millel on ülekuumenemisoht, müüdud 340 nõudepesumasinat. «Eestis ei ole teada ühtegi juhtumit nõudepesumasina süttimise kohta ning mujal maailmas on teada vaid üksikud juhtumid,» ütles Lond.

Ettevõte soovitab ettevaatusabinõuna nõudepesumasinat kasutada ainult järelevalve all ehk siis kui keegi on kodus.

Põleng Peetri alevikus

1. oktoobril kell 2.00 sai häirekeskus teate tulekahjust Harjumaal Peetri alevikus Niinesaare teel. Kesklinna ja Lilleküla päästjate saabudes oli kahekorruselise ridaelamuboksi esimese korruse köögis põlemine. Valvemenetleja sõnul võis põleng alguse saada nõudepesumasina elektrilühisest.

Teisel korrusel magas õnnetuse hetkel naine oma 6-aastase ja 12-aastase lapsega. Õnneks olid magajad ärganud ning teise korruse akna kaudu trepikoja katusele roninud. Enne päästemeeskondade saabumist olid naabrid nad sealt juba alla aidanud. Naine ja tema lapsed olid hinganud sisse suitsuvingu, kiirabi toimetas kõik kolm tervisekontrolliks haiglasse.

Kogu elamu sai põlengu tõttu suitsukahjustusi ning kustutustööde käigus veekahjustusi.

Ridaelamuboksi teisel korrusel oli ka nõuetekohaselt kinnitatud suitsuandur, hetkel ei osanud menetleja öelda veel põhjust, miks see tööle ei rakendunud.

Päästeamet tuletab meelde, et töötaval elektriseadmel, olgu see siis pesumasin või nõudepesumasin, on alati mõistlik silm peal hoida.

Käesoleva aasta esimese kaheksa kuuga oli üle Eesti 24 põlengut, mis said alguse elektriseadmete kasutamisest. Mullu samal ajal ja samal põhjusel oli üle Eesti 31 põlengut, seega on olukord muutunud veidi paremaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles