Osturallija: ma arvan, et oli soodne ost

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tänavatel jalutavad täna osturallisõitjad.
Tallinna tänavatel jalutavad täna osturallisõitjad. Foto: Tarbija24

Osturalli esimesel päeval oli  kõige suurem tunglemine Tallinna Kaubamaja lastemaailmas, mille müügihitiks olid lastekombinesoonid. Kas kaup ka tegelikult soodne on, ei osanud ostjad öelda.

Tallinna Kaubamaja avas oma uksed kell 9 hommikul ning mõne minutiga tekkisid lastemaailmasse juba järjekorrad.  Lapsevanemad olid tulnud ostma Lenne kombinesoone, mis on müügil hinnaga 49,95.

Pensionär Elle ostis kaks kombinesooni kaksikutest lapselastele. «Ega ma täpselt ei oska öelda, palju ma säästsin, aga ma arvan, et oli soodne ost. Lenne poes on ikka väga kallid hinnad,» nentis Elle, kes tõi välja ka, et soetatud kombinesoonid ei olnud kõige paksemad. «Aga need päris soojad kombekad maksavad ikkagi 80 eurot ja nii. Neile 50-eurostele paned midagi sooja alla ja talvel kõlbab käia küll,» lisas Elle.

Odavaim jope 100 eurot

Korralik tunglemine leidis aset ka naistemaailmas, kus prooviti õhinaga mantleid ja jopesid. Näiteks on sulemantli soodushind 149,95 eurot, jope «Alexandra» eest tuleb välja käia 179,95 eurot. Odavama jope ja mantli saab kätte ka 99,95 euro eest. «Joped peavadki kallid olema, kui tahad ikkagi kvaliteetset asja saada, mis mitu talve vastu peab,» nentis Kaubamaja klient Küllike.

Naistemaailmas ilusat kampsunit otsinud Irina võttis lahti sooduspakkumiste kataloogi ja asus osutama, mida kõike ta tunni ajaga juba osta on jõudnud: harja ja kühvli (44,95 eurot), kaks komplekti Hugo Bossi froteerätikuid (87,40 eurot) ja kaks komplekti Hugo Bossi voodipesu (padjapüür 18,90, aluslina 49,95, tekikott 64,95 eurot). «Mulle see kaubamärk väga meeldib,» nentis Irina, kes käib osturallidel sageli huvitavaid ja soodsaid pakkumisi otsimas.

Tiiu aga tunnistas, et sattus Kaubamajast lihtsalt läbi jalutama ning osturallilt ta midagi osta ei plaani. «Hinnad ei ole tegelikult nii odavad midagi,» arvas Tiiu. Teda pani imestama näiteks DKNY kleit, mis maksis 159,95 eurot ning ka roosa suvekleit, mille eest küsitakse osturallil 63,95 eurot.

Samas on täna osturallil ka odavamat kaupa. Mütsi saab kätte 4,95 eest, salli 6,95 euro eest ning kaks paari sõrmkindaid 2,90 eest.  Korralike naiste jalanõude hinnad algavad 45,95 eurost.

Veidi peale kella 9 olid järjekorrad tekkinud ka Go Traveli leti taha. Kohe hommikul sai müüdud Bangkoki reis ning Londoni lende.

«Usume, et Tai reispaketid on hea hinnaga ja loodame edu nendele, aga kuna algne väljaminek on päris suur inimestele, siis me ei ole ikkagi kindlad, kui hästi need lähevad,» selgitas reisifirma Go Travel turundusjuht Anu Vane. 14 päeva Pattayas maksab näiteks 929 eurot.

Samuti loodab reisifirma müüa palju kodumaiseid spaapakette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles