Seitse rumalat harjumust, mis hävitavad tehnika

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sülearvuti voodisse võtmine ei ole kuigi tark tegu.
Sülearvuti voodisse võtmine ei ole kuigi tark tegu. Foto: Panther Media/Scanpix

Portaal Mashable loetles üles seitse rumalat harjumust, mille tõttu inimesed tavaliselt oma kallist tehnikast ilma jäävad.

Uut arvutit või mobiili soetades oleme esialgu ettevaatlikud – puhastame ekraani igast sõrmejäljest, paneme e-lugeri pärast kasutamist tagasi mullikilesse jne. Ajapikku aga hakkame üha ettevaatamatult tehnikaga ümber käima – rüperaal peaaegu lendab seljakotti, kõrvaklappides saab tihti lasso… Portaal Mashable tegi nimekirja kõige halvematest harjumustest, mis saavad tehnikale ja andmetele sageli saatuslikuks.

1. Sülearvuti hoidmine voodis, vaiba või palja ihu peal.

Pikaaegsel kasutamisel ilma jahutuspaneeli või korraliku ventilatsiooniavata kuumeneb arvuti üle. Ülekuumenemine vähendab aku eluiga, aga sellest võib alguse saada koguni tulekahju.

2. Elektroonikaseadmete transportimine ilma ümbriseta.

Kui sa tassid tahvelarvutit, rüperaali või muud elektroonikat kotis ilma kaitsva ümbriseta, siis on kriimud ekraanil garanteeritud. Tehnikat peaks hoiustama ikka spetsiaalsetes kottides.

3. Laadijate rullimine

Laadijate juhtmed on väga tundlikud. Ärge rullige neid kõvasti kokku ega tirige hooletult pistikutest välja. Sama kehtib ka kõrvaklappide puhul – neid ei tasuks tugevalt ümber iPodi tõmmata.

4. Seadmete unerežiimil hoidmine

Millal viimati lülitasid oma sülearvuti täielikult välja? Paljud hoiavadki oma rüperaali unerežiimil, ega lülitagi seda kunagi välja. See ei mõju akule hästi.

5. Ekraanide puhastamine koduste puhastusvahenditega

Kodustes puhastusvahendites leiduvad kemikaalid võivad ekraane söövitada.

6. USB-seadmete hooletu väljatirimine

USB-seadmed tuleb USB-pesast alati korralikult eemaldada, mitte lihtsalt välja tirida.

7. Andmetest varukoopia tegemata jätmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles