Tarbijakaitseamet kandis musta nimekirja jalgrattamüüja

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratas. Pilt on illustratiivne.
Jalgratas. Pilt on illustratiivne. Foto: Ove Maidla/Postimees

Tarbijakaitseamet kandis musta nimekirja ettevõtte Eagletown OÜ, kes müüs tarbijale velo.clubbers.ee vahendusel kasutatud jalgratta, väites, et tegemist on sõidukorras rattaga. Kui selgus, et ratas siiski pole töökorras, keeldus ettevõte seda ümber vahetamast.

Tarbija maksis küsitud summa ning sai ratta kätte järgmisel päeval, kuid paraku selgus, et see pole lubatud seisukorras, teatas amet. Tarbija soovis lepingust taganeda kasutades 14-päevast taganemisõigust, mis kehtib sidevahendi abil sõlmitud lepingute puhul, kuid kaupleja ei olnud tagasiostmisega nõus.

Tarbija pöördus seejärel asjatundja poole, kes kinnitas, et jalgratas pole töökorras. Kui tarbija pöördus uuesti ettevõtte poole palvega lepingust taganeda, teatas kaupleja, et ratta müüs tarbijale hoopis eraisik, mis tähendaks, et 14-päevane taganemisõigus ei kehti.

Tarbijakaebuste komisjoni istungil asja uurides jõudis komisjon järelduseni, et ratta müüs siiski juriidiline isik. Seda hinnangut kinnitab nii kirjavahetus ettevõtjaga kui ka ostuhinna tasumine Eagletown OÜ arvelduskontole.

Komisjon rahuldas tarbija kaebuse, mida kaupleja pole täitma asunud. Vaata komisjoni otsuseid mittetäitnud ettevõtteid siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles