Koduloomaga pere Tallinnas naljalt üürikorterit ei leia

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodukass Piisu.
Kodukass Piisu. Foto: Kaupo Meiel

Tallinncity poole pöördunud lugejad kurdavad, et üürileandjad praagivad koduloomadega üürnikud kohe välja.

Marguse ja tema elukaaslase täieõiguslikuks pereliikmeks on ka hästikasvatatud tõukass. Ent nende kena ja harmoonilist kooslust tabas šokk, kui pealinnas tuli äkitselt otsida üürikorter – kohe, kui kodulooma olemasolu kõne alla tuli, lõi üürielandja potentsiaalse üürniku ees ukse kinni.

Seda kinnitab ka kinnisvarafirma 1Partner üüripindade maakler Helen Siller. «Ma ei saaks öelda, et on koduloomaga on üürikorterit leida lootusetusetu, aga raske on see küll,» nentis ta. «Kuna üürikorterite puhul on nõudmine suurem kui pakkumine, eelistatakse üürnikku, kel kodulooma ole.»  Silleri soovitusel aitaks üürileandjat üürniku lemmiklooma olemasoluga lepitada tagatisraha suurendamine.

Kaht väikest last üksi kasvataval ja keskastmejuhi kohal töötav Inge rääkis aga, et ka temal läksid üürikorteri otsingud raskelt: tulutult kulutas naine erinevate üürileandjate uksi, sest lapsi üksinda kasvatav naine ei tundunud mitmele korteriomanikule sobiva üürnikuna. «Alguses hõõrus üürileandja käsi, et: oh, sõidab üsna hea autoga ja käib hästi riides, ilmselt teenib korralikult, aga kohe kui mu lastest kuuldi, muutus jutt ja suhtumine,» meenutas naine.

Helen Siller ütleb, et tema üürileandjate poolt tõrjuvat suhtumist lastega peredesse kohanud pole. «Kolmetoalistesse just soovitakse perekonda,» rääkis ta.

«Eks on selge, millepärast üürileandja muretseb - see on amortisatsioon. Üürileandja tahaks korteri tagasi saada samas seisus kui üürile annab,» kommenteeris kinnisvaraekspert Tõnu Toompark. «Kolme lapse isana ma ütleks et lapsed on hullemad kui koduloomad,» muigas ta. «Üürnik peab aru saama, et kui ta tekitab lisaamortisatsiooni, peab selle kinni maksma.  Selle kokkuleppe problemaatilisus hoiabki teemat üleval,» nentis Toompark.

Hea lugeja, jaga oma kogemust: kas Tallinnas on väikeste laste ja koduloomadega perel raske üürikorterit leida?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles