Mobiilne televisioon jõuab tänavu massidesse

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitmed telesaated jõuavad tänavu paljude vaatajateni mobiiltelefoni kaudu.
Mitmed telesaated jõuavad tänavu paljude vaatajateni mobiiltelefoni kaudu. Foto: AFP / Scanpix

Lemmiksaate vaatamiseks ei pea enam koju ruttama, peagi saad telesaateid vaadata ka mobiiltelefoni vahendusel.

Tegelikult on telesaateid mobiiltelefoni vahendusel üle 3G-võrgu olnud võimalik jälgida ka varem, kuid kanalite valik on jäänud väikseks ja teenus ise võrdlemisi kalliks, mistõttu pole see massidesse jõudnud. Samuti on pikalt olemas olnud kaasaskantavad telerid, mis pole aga oma kohmakuse tõttu kunagi erilist populaarsust võitnud, vahendas Tartu Ülikooli teadusportaal Novaator Popular Science`it.

Sel aastal on lootust, et mobiilne televisioon jõuab kõikide inimeste taskusse, kes selle vastu huvi tunnevad. USA-s on juba 17 linnas televisioonimastid varustatud spetsiaalsete saatjatega, mille tasuta signaali suudavad peagi vastu võtta kõik nutitelefonid ja sülearvutid. Saadete edastamiseks kasutatakse analoogtelevisiooni hingusele mineku järel vabanenud raadiolainete sagedusvahemikku.

Tänavu jõuavad ilmselt müügile ka mälupulga sarnased seadmed, mis ühendatakse arvuti USB-porti ning muudavad sülearvuti kaasaskantavaks teleriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles