Figuurisõprade uus menüü annab nippe odavalt läbiajamiseks

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Figuurisõpradel valmis uus menüü, mille toiduvalik on ootuspäraselt salendav ja tervislik, kuid masuaega arvestades ka taskukohane – seda järgides ei tohiks ühe inimese peale päevas kuluda rohkem kui 45 krooni.

Märksõnade lihtne, odav, salendav ja tervislik järgi nime saanud LOST menüüsse kuuluvad tavalised toiduained  ning kui arvestada kaupluste keskmist hinnataset, hooajalisi sooduspakkumisi ja koduseid hoidiseid, kulub päevas toidu valmistamiseks 3 - 45 krooni inimese kohta, rääkis figuurisõprade pressiesindaja Jana Rand. 

Üks päev LOST menüüga

 
Hommikusöök (7 krooni)

Juustuleivad: 2 viilu leiba, 2 tl väherasvast sulatatud juustu, 2 õhukest viilu (20 g) väherasvast juustu, tomati- ja kurgiviile

1 puuvili omal valikul


kohvi või teed 1 tl meega

Põhiroog koos magustoiduga (13 krooni)

Köögiviljahautis sealihaga: 90 g taist sealiha pruunista, lisa tükeldatult sibul, 100 g peakapsast, 100 g kaalikat, porgand, kartul, ½ l vett ja 1 tl puljongipulbrit, hauta. Lisa maitserohelist. Juurde viil leiba.

Magustoit: 100 g rasvata kohupiimale lisa 2 sl piima. Rösti 20 g leiba ja riivi magustoidule, maitsesta 2 tl suhkruga.

Kerge eine (15 krooni)

Heeringasalat: tükelda 60 g väherasvast heeringafileed,  1 keedetud kartul, 1 keedupeet, 1 konservkurk, 1 hakitud sibul, 1  keedetud muna. Kastmeks sega 1,5 sl väherasvast majoneesi ja 1 sl maitsestamata jogurtit. Maitsesta sinepi, soola ja pipraga. Juurde 1 viil sepikut.                                                                                  

Vahepala (8 krooni)

Salat: tükelda 200 g köögivilja, Hiina kapsast, kurki, tomatit, sibulat jms. Maitsesta ja puista üle 1 sl päevalilleseemnetega, kui päevalilleseemneid pole, lisa salatile 1 tl õli.

1 apelsin

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles