Areng tehnikamaailmas kergendab naiste käekotte

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iphone ja Blackberry seadmed on naiste käekotte tunduvalt kergendanud.
Iphone ja Blackberry seadmed on naiste käekotte tunduvalt kergendanud. Foto: Caro / Scanpix

Edusammud tehnikamaailmas mõjutavad käekottide kaalu ja on viimase paari aastaga naiste koormat oluliselt kergendanud, selgus Suurbritannia poeketi Debenhams tehtud uuringust.

Naiste käekott kaalub praegu keskmiselt 1,5 kilogrammi, võrreldes kahe aasta taguse tulemusega on seda üle poole võrra vähem – 2008. aastal oli käekoti keskmine raskus 3,3 kilogrammi, vahendas Reuters.

Sarnaseid uuringuid on Debenhams teinud juba 15 aastat ja neist on ilmnenud, et tehnikavidinad mõjutavad käekoti kaalu kõige rohkem. 1990. aastate keskel, kui Suurbritannias said popiks mobiiltelefonid, tõusis kottide kaal keskmiselt 250 grammi võrra 1,4 kiloni. Apple`i iPodi tulek uue aastatuhande alguses kergitas kaalu 1,6 kilogrammini.

Käekotid läksid veelgi raskemaks ja suuremaks, kui naised hakkasid kaasas kandma sülearvuteid. Sülearvutite müügi tippajal, 2006. ja 2007. aastal ulatus kottide keskmine kaal isegi 3,5 kilogrammini. Muu seas kandsid naised siis kaasas ka mobiiltelefone, muusikapleiereid, kaameraid ja nende laadijaid.

Pärast mitmeotstarbeliste seadmete, nagu iPhone ja Blacberry nutitelefonid, turule tulekut on trend aga muutunud ja naiste igapäevane koorem vähenema hakanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles