Kodak kaebab Blackberry tootja ja Apple’i kohtusse

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IPhone.
IPhone. Foto: AFP / Scanpix

Fotokaamerate tootja Kodak kavatseb kaevata piltide eelvaatamise tehnoloogia patendiõiguste rikkumise eest kohtusse kahe tuntud nutitelefoni, iPhone'i ja Blackberry tootjad Apple'i ja Research In Motioni (RIM).


Kodak on esitanud kaebuse USA rahvusvahelisele kaubanduskomisjonile (ITC), kirjutab

BBC

.

Kodaki väitel kasutatakse nii iPhone'is kui ka Blackberry's piltide eelvaate tehnoloogiat, mis rikub Kodaki patendiõigusi.

Samuti on firma esitanud kaks eradi hagi Apple'i suhtes, mille kohaselt on viimane rikkunud digikaamerate ja teatud arvutitöötlusega seotud patente.

Kodak on palunud ITC-l keelata mõlemal firmal telefonide turustamine ning nõuab ka rahalise kahju hüvitamist.

RIM ja Apple keeldusid BBC'le kommentaari andmast.

«Me oleme mõlema firmaga aastaid üritanud seda sõbralikult lahendada, kuid meil pole õnnestunud jõuda rahuldava kokkuleppeni,» ütles Kodaki intellektualse omandi osakonna juht Laura Quatela.

«Selles valguses võtame me selle sammu ette, et tagada oma aktsionäride huvide ning meie tehnoloogia olemasolevate litsenside kaitse,» selgitas ta.

Kodaki piltide eelvaate tehnoloogia on varemgi olnud ühe vaidluse aluseks. Mullu 17. detsembril tegi ITC otsuse, mille kohaselt rikkusid kõnealust patendiõigust ka Samsungi kaameraga varustatud telefonid.

Apple'il on aga praegu pooleli kohtuvaidlus mobiilitootja Nokiaga. Mullu oktoobris teatas Nokia, et iPhone'iga on rikutud tervelt kümmet juhtmevaba interneti tehnoloogiaga seotud patenti.

Apple vastas aga detsembrikuus oma kohtuhagiga, süüdistades Nokiat oma tehnoloogia kopeerimises. Pärast seda kaebas Nokia ITC-le ja algatas uue kohtuasja, mis süüdistab pea kõiki Apple'i tooteid Nokia patendiõiguste rikkumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles