Tallinn kutsub sula eel katustelt lund rookima

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumetõrje.
Lumetõrje. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tallinna abilinnapea Taavi Aas kutsub pealinna majaomanikke teostama katustel lumetõrjet, kuna oodatav sulailm toob endaga kaasa märja lume, mille raskusele ei pruugi ehitiste konstruktsioonid vastu pidada.

Aasa sõnul näitavad mitmed toimunud varingud, et eelkõige on ohus lamekatused.

«Lumi on meie laiuskraadidel loomulik nähtus, mis võib endaga kaasa tuua palju rõõmu, kuid majaomanikele siiski ka probleeme. Iga omanik peab oma vara eest ise hoolt kandma ja kindlustama, et see ei ohustaks kaaskodanike vara, tervist ja elu,» rääkis Aas.

Lume- ja jääpurikatõrje teenust pakuvad erinevad ettevõtjad ja tegemist on tasulise teenusega. Helistades Tallinna infotelefonile 1345 on võimalik saada nimetatud teenusepakkujatega ühendust. Ettevõtjad, kes soovivad lume- ja jääpurikatõrje teenust pakkuma hakata, võivad oma kontaktandmed linnale teada anda, helistades samuti linna infotelefonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles