Swedbank pakub internetist ostjatele lisakaitset

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedpank pakub internetist ostjatele lisakaitset.
Swedpank pakub internetist ostjatele lisakaitset. Foto: Caro / Scanpix

Swedbanki Visa kaartide omanikud saavad liituda turvalise internetikaubanduse programmiga, mis pakub veebikauplustest ostude sooritamisel lisakaitset.

Swedbanki väikefinantseerimise osakonna juhataja Andres Tukki rääkis, et  kui tavaliselt pannakse internetist ostes kirja nimi, kaardi kehtivusaeg ja kaardi tagaküljel olev neljakohaline number, siis uue programmi puhul lisandub veel kaks turvaelementi.

«Esiteks kuvatakse enne ostu kliendile isiklik, tema enda poolt valitud tervitussõnum ja teiseks peab ostu sooritamiseks sisestama oma salasõna. See tagabki ostudele topeltkaitse,» selgitas Tukk.

Lisakaitset saab siiski kasutada vaid nendes veebipoodides, mis on samuti antud turvasüsteemiga liitunud ja kus on näha logo «Verified by Visa». Selliseid internetikauplusi on Swedbanki andmetel Euroopas üle 30 000.

Programmiga saab liituda läbi interneti ja samas saab lisakaitsest ka hiljem loobuda. Tasu pank selle eest ei küsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles