Haiglate toitlustaja jättis töötajad pühadetasuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Eine pakub haiglatoitu mitmes Tallinna haiglas.
Eesti Eine pakub haiglatoitu mitmes Tallinna haiglas. Foto: Peeter Langovits

Tallinnas mitme kooli ja ka enam kui kümne haigla toitlustamisega tegelev Eesti Eine sõlmis kõigi töötajatega uued töölepingud, mis jätsid ebaseaduslikult toitlustajatele riigipühade eest lisatasu maksmata.

Eesti Eine sõlmis mullu haiglate toidujagajatega uued töölepingud, milles sätestati, et täiskoormusega töötavad inimesed saavad miinimumpalka, mis sisaldab ka töötamist riigipühadel, vahendab Õhtuleht.

Töölepinguseadus sellist asja ei luba - palgas võib sisalduda vaid lisatasu öötöö eest, kuid riigipühadel tuleb maksta topelttöötasu või anda selle eest vabu päevi.

Õhtulehega rääkinud inimene ei saanud jõulupühade eest topelttasu ega vabu päevi, kuid ei julge töövaidluskomisjoni minekuga endale tähelepanu tõmmata - hirmust töö kaotada.

Eesti Eine juhataja Indrek Kirss kinnitas ajalehele, et kõik firma 150 töötajat said mullu septembris uue töölepingu, sest seadus muutus ning lubas nüüd lepingud kähku korda teha ja töötajaile seaduses ette nähtud vabad päevad anda, sest palgafond topelttasu maksmist ei võimalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles