Masu sundis kodukaunistajad lampe ja laudu meisterdama

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulluse kodukonkursi peapreemia said Jõelähtmel elavad Siiri ja Ivar Heinmaa.
Mulluse kodukonkursi peapreemia said Jõelähtmel elavad Siiri ja Ivar Heinmaa. Foto: Priit Grepp

Masu tõttu peavad kokkuhoidlikumalt läbi ajama ka kodukaunistajad ja seetõttu tehakse paljud asjad ise, olgu selleks siis heegeldatud lambivari või kaubaalusest diivanilaud, tõdesid konkursi Kaunis Kodu korraldajad.

Konkurssi korraldava ajakirja Kodukiri peatoimetaja Malle Pajula sõnul pole nõnda palju isemeisterdamist  konkursi 13-aastases ajaloos veel ette tulnud.

«Praegust võiks lausa pesapunumise või pesastumise ajaks nimetada. Kodusid soovitakse mugavamaks-õdusamaks muuta, koduga tegelemiseks leitakse aega ja see pakub naudingut. Eks see, kui kodu on oma käe järgi sätitud, annab ju ka tagala- või turvatunde,» rääkis ta.

Konkursile laekunud töödest ilmnes, et  kodusid muudetakse ka säästlikult – maalitakse uhke voodiots seinale, meisterdatakse kaubaalusest diivanilaud, õmmeldakse odavmüügi kangastest kaunid kardinad ja diivanikatted.

«Varem mindi sagedamini lihtsamat teed – osteti poest. Nüüd taasleitakse endas kunagi omandatud käsitööoskused või õpitakse juurde. Hästi palju tehakse ise valgusteid, sest ihaldusväärsed kipuvad poes kallivõitu olema. Nii on laes heegeldatud või paberist volditud lambikuplid või lihtsalt huvitavalt seotud peotäis pirne,» märkis Pajula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles