Autode müügi madalseis annab hoogu varuosade müügile

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti autoturg on müügimahtudelt langenud enam kui kümne aasta tagusesse aega; seisak aga aitab tõsta remonditööde kvaliteeti ja annab hoogu kasutatud varuosade müügile.

Mõned nädalad tagasi tekkis Eestis Autode Keretöökodade Liit, mis peaks valvama, et remonditöökodade tase püsiks kõrge, vahendas ERR Uudised ETV saadet «Aeg luubis».

Autode Keretöökodade Liidu juhatuse liikme Sulev Naruski sõnul arvati, et Eestis on ligi 150 remonditöökoda, kuid tänaseks on leitud umbes 190-200 töökoda.

«Järelteenindus, remont, varuosad ja müük - see on alati rasketel aegadel nii-öelda firmad päästnud majanduslikult, ja nii on ta ka praegu - kui meil automüük on üle 60 protsendi kukkunud, siis seda ei saa remondi kohta öelda, mis on langenud 20-30 protsenti,» rääkis AMTELi juhatuse esimees Jaak Uudla.

Eesti autopargi üldine vananemine on tekitanud järjest suurema nõudluse kasutatud varuosade järele, kuid samas napib autosid, millelt neid võtta, sest inimesed üritavad vanu autosid käigus hoida nii pikalt kui võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles