Tallinnas tuleb toruabi oodata kuni kolm päeva

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tiit Reinberg

Erakordselt käreda pakase tõttu on pikenenud veetorude lahtisulatamise järjekorrad, olenevalt firmast tehakse töö Tallinnas ära ühe kuni kolme päevaga.

Toruabi juhataja Andrus Harjakase sõnul võib järjekord torude lahtisulatamiseks venida paari-kolme päeva pikkuseks, kuid see muutuvat üsna kiiresti.

Toru24 juhataja Ivo Lepiku hinnangul on nende ettevõttes järjekord ühe-kahe päeva pikkune.

Windair Santehnika dispetšer ütles, et reeglina on järjekord praegu kolm päeva pikk.

«Kiiremini saavad oma muredele lahenduse meie lepingulised kliendid ja väikeste lastega inimesed. Tänagi tegmine veetorude lahtisulatamist ühes lasteaias,» selgitas ta.

Harjakas kinnitas, et viimaste päevade käre pakane on kinnikülmunud torude hulka tublisti suurendanud, aga võrreldes varasemate talvedega ta olukorda väga eriliseks ei pidanud.

Windairi hinnangul on karm talvekülm klientide hulka märkimisväärselt kasvatanud.

Ka Lepik leidis, et sellist talve pole juba aastaid olnud ning ilmselgelt annab see tunda ka nende töös.

Inimesed, kellel on torustikuga külma tõttu probleeme tekkinud, saavad end mõnevõrra ka ise aidata, püüdes näiteks puhurite ja kuuma vee abil torusid sulatada.

Tarvitusele soovitatakse võtta ka ennetavaid meetmeid, näiteks soovitatakse torustikku soojustada ja kontrollida, et torustiku läheduses olevad aknad ja uksed kinni oleksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles