Töötu jäi vaatamata kindlustusele rahata

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Mullu SEBga kolmeks aastaks laenulepingu ja panga koostööpartneriga Genworth Financial laenukindlustuslepingu sõlminud Helle jäi pärast töö kaotamist rahata, kuna kindlustusfirma pidi raha kandma alles kahenädalase nihkega.


Töötuks jäädes teavitas Helle kohe oma kliendihaldurit ja täitis tema juhendamisel kõik vajalikud dokumendid nii pangale kui ka laenu kindlustajale; viimane tegi positiivse otsuse ja Helle rahunes, teades, et uue töö leidmiseni katab laenumakseid kindlustus, kirjutab Õhtuleht.

Maksepäeval avastas ta aga ehmatusega, et kindlustus ei olnud pangale sentigi üle kandnud ning pank oli tema arvelt viimsegi krooni võtnud ja konto miinustesse jätnud.

Pärimise peale selgitati, et kindlustusfirma kannabki raha alles kahenädalase nihkega ja kõik on õige, kuigi lepingus sellist punkti ei olnud; lisaks oli Helle sunnitud võlgnevuse tõttu ise viiviseid maksma.

SEB kommunikatsioonijuhi Silver Vohu selgitusel ei olegi laenumakse ja kindlustusmakse kuupäevad omavahel seotud - lahendusena näeb ta, et klient võiks oma laenumaksepäeva ära muuta, mida saab kord aastas tasuta teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles