Soomes võib mobiiltelefoniga rääkimine viia autojuhilt tulevikus loa

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autojuht näpib oma mobiiltelefoni
Autojuht näpib oma mobiiltelefoni Foto: SCANPIX

Soome transpordiministeeriumi kavandatava seadusmuudatuse järgi võib autojuht jääda tulevikus ilma lubadest, kui teda on korduvalt tabatud sõitmas lahtise turvavööga.


Lubadest võib jääda ilma ka autojuht, kes on jäänud politseile mitu korda vahele sõidu ajal mobiiltelefoniga rääkides, kirjutab Helsingin Sanomat.

Praeguse seaduse järgi võetakse load ära liikluseeskirjade tõsiste rikkumiste eest ja korduvate väiksemate eksimuste (punase fooritule alt läbi sõitmine, kiiruse kerge ületamine) puhul.

Uus juhiloaseadus peaks plaanide järgi suurendama politsei võimu selliselt, et sõidukeelu võib määrata ka väiksemate rikkumiste eest juhul, kui patustanu ei muuda oma käitumist.

Parlament hakkab seadusmuudatust puudutavaid ettepanekuid arutama varasügisel.

«Sõidukeeld on tõhus tagajärg. Juba üksnes turvavöö kinnitamine säästaks aastas 30-50 inimelu,» rääkis transpordi- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Anna-Liisa Tarvainen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles